26992324_1834796506552740_2629797551850018937_n.jpg

Koperkabaal wint jeugdfestival Femuza!!!!!

Wat een topprestatie van het jeugdorkest, net als vorig jaar met de beker naar huis. Maar liefst 11 jeugdorkesten speelden op zaterdag 20 januari jl op het festival te Oppenhuizen. De vakjury wees Koperkabaal, dat onder leiding staat van Roelof Bakker, als winnaar aan.   Het orkest opende met "Wolkom yn Blauhús", een speciaal welkom was er voor de nieuwe leden die een al een aardig toontje mee spelen in het orkest. De "nieuwelingen" lieten ook apart van zich horen door een lied uit het hoofd staande voor het orkest te spelen. Fantastisch gedaan!! Het optreden werd voortgezet met een koraal, een Symphony en een Balada. Heel verzorgd, sfeervol en goed samenspel was de beoordeling in het juryrapport. Ook is een optreden op 15 juni op het Galaconcert van Femuza in  Theater Sneek een beloning voor dit prachtige optreden.

b114ec0e375f4c588ab5492536274f8a.jpg

Sint Maarten.

Op zaterdag 11 november klonken er prachtige Sint Maarten liedjes in de St. Vitus Kerk te Blauwhuis. Zes koperkabaalleden speelden de liedjes en alle aanwezigen zongen mee.

De viering was de start van het Sint Maarten feest, en natuurlijk gingen de muzikanten na afloop zingend met hun lampion bij de deuren langs om een zak snoep te verzamelen.

Koperkabaal is elke donderdag aan het repeteren voor het Kerstconcert dat op zondag 17 december om 15.00 uur in de Sint Vituskerk gehouden zal worden.

fa48f7cd33b74c96bb5804d94ad600a3.jpg
105b1792bf2f4543aac06f53e91ac862.jpg

Galaconcert Theater Sneek.

Op 16 juni jl. trad Koperkabaal op in het Theater te Sneek. Best spannend om te mogen beginnen op dit Galaconcert. Maar de terechte winnaar van het Jeugdfestival van Femuza verzorgde weer een prima optreden. Wat een mooie klank en prima samenspel van dit veelbelovende jeugdkorps. Ook tijdens het gezamenlijke slotoptreden met koor MAJIM van Koudum en EMM van Oudega en soliste Femke Galama, speelden de jonge muzikanten hun partij mee. Een leuke medley van Elvis Presley was een prima optreden van een schitterende muziekavond.

Festival Schier 10 juni 2017.

Wat een dag! 's Morgens vroeg om 5 uur in de auto naar Lauwersoog met je koffer, muziek en tas! Toen met de boot en de bus naar het dorp. 's Avonds rond een uur of 7 weer thuis, met weer een prijs van een festival! Want wat ging het weer goed! Het optreden in de kerk en later buiten in het dorpje. Na de optredens was er tijd om even te chillen in het dorp of op het strand  en iets lekkers te eten.

En wat zijn we trots op Koperkabaal, een halve punt meer van de jury dan de Fanfare. Dus...Koperkabaal speelt echt beter dat het "grote" korps!

kk1.jpg
kk25.jpg

Jeugdfestival 2017.

Een super prestatie van Koperkabaal! De eerste prijs tijdens het Jeugdfestival te Oppenhuizen was voor het jeugdorkest van Fanfare Blauwhuis. Op 16 juni  treden ze voor u op in het Theater te Sneek, samen met alle prijswinnaars van de Femuza festivals.