Schaatsen in Leeuwarden

Hallo allemaal ik ben Fardau. Op 20 februari 2019 zijn we naar de de elf stedenhal van Leeuwarden geweest met het grootste deel van Koperkabaal. Op school werden we verdeeld over de auto's en toen op naar Leeuwarden! Ik was zelf in onze eigen auto met Stefan, Sanne, Mariska en Marcus. Toen we er waren bleek het dat mijn moeder de verkeerde schaatsen mee had genomen. Ik heb toen geruild met Harm maar bij hem vielen ze ook steeds uit! Toen hebben we er een paar gehuurd. Ik ging met Jurre naar de binnenbaan en moesten over een trap dat ging niet zo goed op schaatsen! Ik kwam  Jurian nog tegen en deden een wedstrijdje eerder daarvoor vroeg hij om het rek dat ik had gepakt maar het bleek onder het wedstrijdje dat hij helemaal geen hulp nodig had. Ik was net klaar met het eerste rondje toen hij toevallig alweer terug kwam van zijn derde rondje! Toen we klaar waren hebben we nog met de groep patat gegeten. Het was erg leuk.     Groeten Fardau

Leerlingen & Koperkabaal concert 17 februari 2019

Zondag 17 februari in het Teatskehûs was het leerlingenconcert van de leden van Koperkabaal. Het werd geopend door Petra Altena en het programma werd gepresenteerd door Tanja Altena. Eerst speelden de leerlingen van Edith Bakker, die saxofoon spelen. Daarna mochten de drummers wat laten horen. En toen kwamen de leerlingen van Roelof en dat waren er nog wel eens wat. Daarna ging de ledenraad van Koperkabaal over de raad vertellen. Er werd ook verteld dat ze op deze dag een collecte wilden houden om nieuwe T-shirts te kunnen kopen. Dit werd in de pauze en na het optreden gedaan. Na de pauze werden er 4 stukken gespeeld door Koperkabaal. Het was een geslaagde middag.      Groeten Marcus.

 

Ik mocht deze middag beginnen. Spannend maar na een paar noten van mijn Beauty and the Beast liedjes zat ik in de flow. Met Edith achter de piano ging het helemaal goed. Ik ben benieuwd hoe mijn optreden bij het solistenconcours zal gaan.       Groetjes van Mare.

Het eerste optreden van Jetske:
Ik vond het spannend. En ook leuk om te doen. En grappig. Toen ik bezig was ging het steeds beter. Op naar de volgende keer!       Groetjes Jetske.

Sint Maarten viering

Net als vorig jaar mocht Koperkabaal  mee doen in de Sint Maarten viering in de Sint Vituskerk. Extra spannend voor Jesse, Fardau, Jurre, Jurjan, Jan en Harm.  Dit was hun eerste optreden met het jeugdorkest van Fanfare Blauwhuis!  De mensen in de kerk genoten van de klanken van dit mooie, grote jeugdorkest. Het klonk prachtig en iedereen zong de bekende liedjes mee. Het jeugdorkest oefent elke donderdagavond in november en december voor het Sinterklaasfeest en natuurlijk zijn ze op het Kerstconcert te horen.

Galaconcert

 

Op vrijdag 15 juni mag Koperkabaal weer optreden in het Theater van Sneek!

Het Jeugdorkest van Fanfare Blauwhuis won op 20 januari jl. het jeugdfestival. 

Een mooie beker en een optreden op het galaconcert was de beloning voor deze prachtige prestatie.

Super natuurlijk, omdat Koperkabaal vorig jaar de beker ook al mee naar huis had genomen!

Het wordt een prachtige avond met een gezamenlijk slotstuk van alle deelnemers aan dit concert.

 

U komt toch ook?

Vrijdag 15 juni

Theater Sneek

Toegang gratis

19.45 uur

At The Watergate.

Op 10 mei 2018 deed Koperkabaal mee aan het internationale jeugdmuziekfestival At The Watergate. Maar liefst 6000 musici en muzikanten uit 20 Europese landen gaven samen 1000 concerten op 30 podia te Sneek en omstreken. Voor Koperkabaal was het optreden op het sattelietpodium bij de Pollepleats te Westhem. Zij beten de spits af van een hele leuke, gevarieerde muziekmiddag. Vervolgens waren er optredens van het  jeugdorkest uit Tjerkwerd,  Jove Cor i ensemble Lluro uit Spanje,  Ensemble Buditeli Assenovtsi orchestra uit Bulgarije, Cookies Slagwerk-ensemble uit Duitsland. Super dat je bij dit festival in aanraking kwam met allerlei verschillende culturen en tradities van landen. Tussendoor kon er naar de Friese sport kaatsen gekeken worden en de beginselen van het fierljeppen kon worden geoefend. Kortom een prachtig, veelzijdig jeugdfestival, een mooie ervaring voor alle jonge muzikanten!!

Koperkabaal wint jeugdfestival Femuza!!!!!

Wat een topprestatie van het jeugdorkest, net als vorig jaar met de beker naar huis. Maar liefst 11 jeugdorkesten speelden op zaterdag 20 januari jl op het festival te Oppenhuizen. De vakjury wees Koperkabaal, dat onder leiding staat van Roelof Bakker, als winnaar aan.   Het orkest opende met "Wolkom yn Blauhús", een speciaal welkom was er voor de nieuwe leden die een al een aardig toontje mee spelen in het orkest. De "nieuwelingen" lieten ook apart van zich horen door een lied uit het hoofd staande voor het orkest te spelen. Fantastisch gedaan!! Het optreden werd voortgezet met een koraal, een Symphony en een Balada. Heel verzorgd, sfeervol en goed samenspel was de beoordeling in het juryrapport. Ook is een optreden op 15 juni op het Galaconcert van Femuza in  Theater Sneek een beloning voor dit prachtige optreden.

Sint Maarten.

Op zaterdag 11 november klonken er prachtige Sint Maarten liedjes in de St. Vitus Kerk te Blauwhuis. Zes koperkabaalleden speelden de liedjes en alle aanwezigen zongen mee.

De viering was de start van het Sint Maarten feest, en natuurlijk gingen de muzikanten na afloop zingend met hun lampion bij de deuren langs om een zak snoep te verzamelen. 

Koperkabaal is elke donderdag aan het repeteren voor het Kerstconcert dat op zondag 17 december om 15.00 uur in de Sint Vituskerk gehouden zal worden.

Galaconcert Theater Sneek.

Op 16 juni jl. trad Koperkabaal op in het Theater te Sneek. Best spannend om te mogen beginnen op dit Galaconcert. Maar de terechte winnaar van het Jeugdfestival van Femuza verzorgde weer een prima optreden. Wat een mooie klank en prima samenspel van dit veelbelovende jeugdkorps. Ook tijdens het gezamenlijke slotoptreden met koor MAJIM van Koudum en EMM van Oudega en soliste Femke Galama, speelden de jonge muzikanten hun partij mee. Een leuke medley van Elvis Presley was een prima optreden van een schitterende muziekavond.

Festival Schier 10 juni 2017.

Wat een dag! 's Morgens vroeg om 5 uur in de auto naar Lauwersoog met je koffer, muziek en tas! Toen met de boot en de bus naar het dorp. 's Avonds rond een uur of 7 weer thuis, met weer een prijs van een festival! Want wat ging het weer goed! Het optreden in de kerk en later buiten in het dorpje. Na de optredens was er tijd om even te chillen in het dorp of op het strand  en iets lekkers te eten.

En wat zijn we trots op Koperkabaal, een halve punt meer van de jury dan de Fanfare. Dus...Koperkabaal speelt echt beter dat het "grote" korps!

Jeugdfestival 2017.

Een super prestatie van Koperkabaal! De eerste prijs tijdens het Jeugdfestival te Oppenhuizen was voor het jeugdorkest van Fanfare Blauwhuis. Op 16 juni  treden ze voor u op in het Theater te Sneek, samen met alle prijswinnaars van de Femuza festivals.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb